Toekomst Farnsworth house?

Het Farnsworth huis ontworpen door Mies van der Rohe is wanneer u net als ondergetekende Bouwkunde heeft gestudeerd waarschijnlijk een erg bekend gebouw aangezien u er vooral in de eerste jaren van uw studie veel over heeft gehoord. Mocht u dat niet hebben dan kunnen wij u vertellen dat dit een van de meest bekende ontwerpen is van Mies van der Rohe.

Het is voornamelijk bekend door zijn open uitstraling en de ligging op palen. De woning is geconstrueerd op palen omdat het gebouw in een drassig gebied ligt waar het water soms hoog kan staan. Ondanks dat het gebouw op palen is geconstrueerd heeft het door de stijgende zeespiegel de afgelopen jaren veel schade geleden door overstromingen.

Dit dient te worden voorkomen om het gebouw ook in de toekomst nog aantrekkelijk te houden, hiervoor zijn de geleerden bij elkaar gekomen en nu worden er diverse oplossingsrichtingen besproken om dit in de toekomst te voorkomen.

Zo is er een plan om het gebouw tijdelijk te verwijderen en een groot gat onder het gebouw te graven waar water in kan stromen wanneer het water hoog staat, vergelijkbaar met een afvoerputje. Daarnaast wordt het gebouw op hydraulische kolommen geplaatst, waarmee het verhoogd kan worden tijdens overstromingen. Dit plan zal in totaal 2.5 tot 3.5 miljoen dollar gaan kosten.

De groep eigenaren welke het gebouw in 2003 heeft gekocht op een veiling van Sotheby’s voor maar liefst 7.5 miljoen dollar ziet dit plan het meeste zitten omdat het gebouw verplaatsen naar een andere locatie in conflict zou raken met de verbinding met de natuur welke van der Rohe tijdens het ontwerp in gedachten heeft gehad. Dit zelfde geld voor het verplaatsen van het gebouw op de huidige kavel.

Wij blijven de toekomst van het Farnworth house voor u volgen!

Related Posts

About The Author