TUDelft doet mee aan Solar Decathlon

Wij hebben reeds eerder gepost over de Solar Decathlon. De Solar Decathlon is de grootste Duurzame bouw wedstrijd voor studenten ter Wereld. De laatste keer dat we postten over de Solar Decathlon berichtten we dat het Oostenrijkse team had gewonnen. Volgend jaar kan de Solar Decathlon maar zo een Nederlandse winnaar krijgen.

De technische universiteit van Delft doet dit jaar namelijk mee met de Solar Decathlon. Gedurende de wedstrijd welke 2 weken duurt moeten alle teams een huis bouwen welke zelfstandig kan functioneren op zonne-energie. De inzendingen worden op tien criteria beoordeeld.

Het team van de TU Delft heeft ervoor gekozen om een eenvoudig rijtjeshuis uit Honselersdijk om te bouwen tot duurzame woning, zonder dat de bewoners hoeven te verhuizen. Het huis wordt zo aangepast dat het een nieuwe huid krijgt, een soort zonnekas.

De universiteit is de enige ter wereld die het zo aanpakt. Andere deelnemers bouwen een compleet nieuw huis.

Eind Juni zal de wedstrijd worden gehouden in Versailles, in Versailles zal het team van de TUDelft de woning uit Honselersdijk nabouwen inclusief de duurzame ombouw.

Related Posts

About The Author