Vastbouw best presterende familiebedrijf

Woningbouwer Vastbouw uit Rijssen won de Cobouw Award voor het best presterende familiebedrijf uit de bouw. Directeur Piet Alma kreeg de betonnen bokaal overhandigd door Tom Bergmans van Hemubo, die vorig jaar de prijs in ontvangst mocht nemen.

Naast Vastbouw waren ook A. Hakpark, Martens en Van Oord, Prins Aanneming Maatschappij en Jurriëns in de race voor de Cobouw Award. De vijf bedrijven kwamen als beste uit de bus in het onderzoek van PwC naar de prestaties van de grootste familiebedrijven uit de Nederlandse bouw.

In het Cobouw50-magazine heeft Vastbouw-directeur Alma wel een verklaring voor het succes van zijn onderneming. “Ik ben opgevoed met: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Dat probeer ik ook uit te stralen naar het bedrijf. Geen fratsen. We moeten ons geld in Nederland grotendeels in de sociale woningbouw verdienen. De kosten die je maakt, moeten passend zijn.”

Vastbouw is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud. Behalve in Nederland is de onderneming werkzaam in Duitsland, Tsjechië en Polen. Met een omzet van ruim 111 miljoen euro bekleedt Vastbouw plaats 34 van de Cobouw 50.

Related Posts

About The Author