Vertrouwen Duitse Bouwsector gedaald

Het vertrouwen in Duitsland met betrekking tot producenten is in Maart gedaald van 111,3 in Februari naar 110,7 in maart dat maakte het Duitse bureau LFO gisteren bekend. Deze daling was groter dan verwacht.

Analisten geraadpleegd door financieel persbureau Bloomberg hadden namelijk gerekend op een score van 110,9. De daling van het vertrouwen heeft volgens het onderzoeksinstituut te maken met de tegenvallende groei van veel opkomende economieën, maar ook met de onrust als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Voornamelijk de bouwsector heeft minder verstouwen in de toekomst dan een maand geleden, alhoewel deze sector wel positief is over de huidige stand van zaken. De detailhandel was overigens de meest positieve sector zowel met betrekking tot de vooruitzichten als met betrekking tot de huidige staat van hun sector.

Om dit bericht toch nog positief af te sluiten kunnen wij wel meedelen dat de Nederlandse producenten wel positiever kijken naar de toekomst aldus het CBS. Het huidige niveau is 1.1 waar dit het hoogste niveau is sinds Juli 2011.

Related Posts

About The Author