Vloerverwarming, duurzaam en heerlijk comfortabel

Steeds meer mensen die er vandaag de dag voor kiezen om een nieuwbouw te bouwen of om een bestaande woning te renoveren maken de bewuste keuze om vloerverwarming te plaatsen. Het plaatsen van vloerverwarming brengt dan ook enkele zeer interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie bent u niet langer verplicht om bijvoorbeeld gebruik te maken van radiatoren waardoor er ruimte in de woning kan worden bespaard. Daarnaast kan vloerverwarming zeer duurzaam en energiezuinig zijn waardoor u ook nog eens kunt besparen op de kosten op vlak van energieverbruik. Tel daar ook nog eens bij op dat er verschillende systemen bestaan om vloerverwarming toe te passen in uw huis en we zijn er zeker van dat uw interesse (terecht) is gewekt!

Als hoofd- of bijverwarming

De eerste keuze die u bij het plaatsen van vloerverwarming moet maken is of u het systeem gaat toepassen als hoofd- of als bijverwarming. In het laatste geval wil dit zeggen dat u reeds één belangrijk voordeel zult moeten inleveren. Wanneer vloerverwarming als bijverwarming gaat fungeren zal er namelijk nog steeds nood zijn aan een extra warmtebron. Toch kan het toepassen van vloerverwarming ook op deze manier zeer interessant zijn, al was het maar om het wooncomfort te bevorderen. Het toepassen van vloerverwarming in de badkamer zorgt er wat dat betreft bijvoorbeeld voor dat u altijd kunt genieten van een heerlijk warme vloer om op te lopen. Ook mogelijk water dat uit het bad of de douche op de vloer terecht komt droogt in dit geval aanzienlijk sneller op waardoor u niet meer continue moet staan schoonmaken.

Verschillende soorten vloerverwarming

Indien u vloerverwarming gaat toepassen in uw woning dient u een keuze te maken uit de verschillende soorten systemen die er op de markt zijn terug te vinden, namelijk:

Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen. Daar waar vloerverwarming met warm water duurzamer is duurt het vaak veel te lang om dit systeem op te laten warmen waardoor even kort de vloerverwarming in de badkamer aanzetten een stuk lastiger wordt. Daar komt bij dat vloerverwarming op elektriciteit veel eenvoudiger te plaatsen is, zelfs wanneer slechts enkele ruimtes van het systeem moeten worden voorzien.

Related Posts

About The Author