VVD wil niet dat gemeenten zelf bouwen

Eerder posten wij al eens dat de gemeente Assen zelf woningen wilde bouwen zonder corporaties hier bij te betrekken: //www.bouwalmanak.nl/gemeente-assen-zet-corporaties-buiten-spel

De VVD vindt dit een zorgwekkende ontwikkeling!

“Dat hoort niet bij de kerntaak van een gemeente”, zo laat Kamerlid Barbara Visser, woordvoerder Wonen, weten aan NU.nl.

Visser trekt aan de bel omdat de gemeente Assen vrijdag definitief bekend heeft gemaakt 5,5 miljoen euro uit te gaan trekken voor de bouw van 36 sociale huurwoningen.

Volgens de gemeente is dit nodig, omdat woningcorporaties geen geld meer hebben om te bouwen. “Maar de behoefte aan die woningen is er wel, en dus springen wij in dat gat”, zo stelde wethouder Albert Smit vrijdag tegenover Binnenlands bestuur.

Niet alleen de gemeente Assen is de VVD een doorn in het oog, Meerdere gemeenten, zoals Olst-Wijhe, Amsterdam, Delfzijl, Nijmegen, Groningen zouden het voorbeeld van Assen de komende tijd willen gaan volgen, aldus de VVD.

“Ik ga er niet over wat de gemeenten doen, maar ik vind dit een vreemde redenatie”, aldus Visser. “We hebben toch niet voor niets woningcorporaties in Nederland? Iedere gemeente die op die pet gaat zitten vindt woningcorporaties dan eigenlijk overbodig”, aldus Visser.

Related Posts

About The Author