Welk type gevelisolatie gebruiken voor uw woning?

Welk type gevelisolatie gebruiken voor uw woning?

Het is tegenwoordig meer dan ooit tevoren zeer belangrijk om uw woning te voorzien van een grondige isolatie. Dit geldt niet alleen voor bijvoorbeeld het dak, maar ook voor de gevel. Het isoleren van de gevel hoeft er lang niet altijd voor te zorgen dat u aan woonruimte moet inboeten, in tegendeel. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om de gevel vanaf de buitenzijde te isoleren. Op deze manier slaat u als eigenaar van een woning eigenlijk twee vliegen in één klap. Niet alleen wordt de isolerende factor van uw woning verbeterd, daarnaast komt het ook de uitstraling van uw gevel alleen maar ten goede.

Welke type gevelisolatie plaatsen?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven kunt u vandaag de dag een keuze maken uit verschillende soorten gevelisolatie, we onderscheiden wat dat betreft de volgende mogelijkheden:

  • Crepi of gevelbepleistering
  • Gevelisolatie door middel van steenstrips
  • Houten gevelbekleding op de buitenmuren
  • Een nieuwe buitenmuur optrekken in bakstenen
  • Het gebruik van aluminium gevelpanelen en volkern kunststofplaten

Uw uiteindelijke keuze op dit vlak zal grotendeels gebaseerd zijn op uw persoonlijke voorkeur. Daarnaast speelt ook het kostenplaatje uiteraard een niet onbelangrijke rol. Van alle bovenvermelde soorten gevelisolatie zijn gevelbepleistering en het gebruik van houten gevelbekleding financieel het interessantst. Daarnaast zijn ze ook erg duurzaam, al vergt een houten gevelbekleding wel wat meer en vooral frequenter onderhoud.

Plaatsen van een nieuwe buitenmuur?

De meeste bovenvermelde soorten gevelisolatie zijn in het leven geroepen om de gevel van uw woning beter te isoleren zonder dat er aan ruimte moet worden ingeboet. Het plaatsen van een nieuwe buitenmuur vormt daarbij de enige uitzondering. U dient er in een dergelijke situatie overigens ook altijd rekening mee te houden dat er een nieuwe fundering dient te worden gerealiseerd waardoor het uitvoeren van dergelijke werken zeer arbeidsintensief is en bijgevolg behoorlijk veel overlast en hoge kosten met zich meebrengt, Gevelisolatie kunt u het beste tegelijk met een gevelrenovatie laten plaatsen. Bekijk ook: kosten gevelrenovatie.

Related Posts

About The Author