Woning Detroit voor slechts 500 dollar

Stel het maakt u niet uit waar u komt te wonen zolang het maar een vrijstaande woning is. Dan kunt het beste eens kijken in Detroit daar koopt u namelijk voor slechts 500 dollar al een vrijstaande woning. Deze woning heeft wel wat liefde nodig maar daar is de prijs dan ook naar. Hoe dit zo ver heeft kunnen komen? Een schuldenlast van twintig miljard dollar trok de Amerikaanse stad in 2013 het bankroet in. Geharnaste pioniers kopen er nu huizen voor de prijs van een afgeragde tweedehands auto. Tussen de junks en de verloedering gloort nieuwe hoop voor een opgegeven stad.

Sinds juli 2013 is het financiële beheer van Detroit in handen van een rechter. ‘De stad kan niet meer aan zijn basale verplichtingen voldoen,’ zei Rick Snyder, gouverneur van de staat Michigan, nadat hij zijn handtekening had gezet onder de historische faillissementsaanvraag van Detroit. Het besluit volgde op de dagvaarding van twee grote pensioenfondsen die wilden voorkomen dat het stadsbestuur zou snijden in de pensioenen van duizenden werknemers om rekeningen te kunnen betalen. De stad zag hierop nog maar één uitweg: zij vroeg om inwerkingstelling van ‘Chapter 9’, de paragraaf uit de Amerikaanse faillissementswetgeving die gemeenten in staat stelt onder de paraplu van de rechter schulden te herstructureren.

De tijd dat Detroit met 1,85 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van de VS was, is al lang voorbij. Het inwonertal is meer dan gehalveerd: er resteren nog 713.000 inwoners in de stad die wordt gekenmerkt door leegstand en verval van fabrieksterreinen en complete wijken. En toch gloort er een sprankje hoop voor Detroit, hoop die is ontvlamd tijdens de kredietcrisis toen de eerste berichten over spotgoedkope woningen op internet begonnen te circuleren. ‘Wanneer u zoekt naar een onalledaagse kerstcadeau dat ook nog te betalen is, vergeet eBay maar ga naar Detroit,’ noteerde de site Business Insider. Zij publiceerden een Funda-achtig lijstje van vijftien woningen die voor vijfhonderd dollar of minder van de bank konden worden overgenomen.

Bron: faillissementsdossier.nl

Related Posts

About The Author