ZZP Schilders willen geen verplicht pensioen

Door Redactie / Op 19 maart 2015 /

We schreven al eerder over het verplichtstellen van een pensioen voor zzp’ers. Zojuist werd bekend dat de belangenbehartiger voor zzp’ers in de bouw, Zelfstandigen Bouw, bezwaar heeft gemaakt tegen de verplichte aansluiting van zzp-schilders bij BPF Schilders, het pensioenfonds voor schilders. Ze hebben daarvoor tevens een petitie in het leven geroepen.

Vanwege een verandering in pensioenregels, moest het BPF bij het ministerie van Sociale Zaken een nieuwe aanvraag indienen om zelfstandige schilders te verplichten zich bij het fonds aan te sluiten. “Zelfstandige schilders worden door het Pensioenfonds Schilders gedwongen pensioen op te bouwen. Zzp’ers in de schilderssector willen, net als alle andere zzp’ers, zelf bepalen of en waar ze pensioen opbouwen.” Dit is de duidelijke mening van Zelfstandigen Bouw, die iedereen medestander hiermee oproept de petitie te tekenen. “Meer dan de helft van alle schilders is zzp’er. En van die zzp’ers is de overgrote meerderheid tegen de verplichte aansluiting”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.

Het bezwaar zal naar verwachting door BPF gehonoreerd worden volgens Verhoef. Tot eind maart is er de mogelijkheid om hiertegen bezwaar te maken, dus Zelfstandigen Bouw hoopt met de petitie een extra duidelijk statement te kunnen maken.

Ook ZZP Nederland is tegen een verplichte pensioenregeling voor zelfstandige schilders net als Zelfstandigen Bouw en heeft zich afgelopen zomer teruggetrokken uit het pensioenfonds. ZZP Nederland vindt de voorwaarden van het fonds onacceptabel en is altijd tegenstander van de verplichting geweest. Zelfstandigen Bouw meent nu: “In het verleden lukte het niet deze verplichtstelling van tafel te krijgen. Nu meer dan de helft van de werkenden in de schildersector uit zzp’ers bestaat, is de kans groot dat het alsnog lukt”.

Related Posts

About The Author