Gevelrenovatie, belangrijker dan u denkt

Veel oudere woningen lopen het risico dat ze op een bepaald ogenblik scheuren in de gevel gaan vertonen. Deze scheuren lijken op het eerste zicht zeer onschuldig waardoor ze vaak over het hoofd worden gezien. Uiteraard beïnvloeden ze de uitstraling van de woning, maar dat kleine detail weegt niet op tegen de kosten die gevelrenovatie met zich meebrengt… Althans zo denken de meeste mensen. In de praktijk wordt dat echter een compleet ander verhaal. Het is namelijk mogelijk dat de scheuren of barsten gaan uitzetten waardoor er niet alleen structurele schade aan de voorgevel kan ontstaan, maar ook aan de binnenkant van de woning. Tijdig een grondige gevelrenovatie uitvoeren is dan ook bijzonder belangrijk.

Welke schade kan er optreden?

Een kleine barst in de gevel kan optreden door trilling of zetting. In dit geval is het niet meteen nodig om in te grijpen, maar er kunnen meer doorgedreven vormen van schade optreden die wel een directe ingreep vereisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Duidelijk aanwezige scheuren in de gevel
  • Voegen die scheuren of die zelfs compleet verdwijnen
  • Pleister dat verdwijnt
  • Zure regen die zich manifesteert op de stenen

In bovenstaande gevallen is het altijd een goed idee om een expert in te schakelen die kan bepalen in welke mate een gevelrenovatie al dan niet dringend moet worden uitgevoerd. Het is wel van belang om na de gevelrenovatie uw gevel te impregneren. Zo beschermt u uw gevel tegen weersinvloeden voor een lange periode.

Offertes voor gevelrenovatie vergelijken

Het is absoluut niet zo dat het uitvoeren van gevelrenovatie steevast gepaard moet gaan met een hoge kostprijs, in tegendeel. Wel dient u er rekening mee te houden dat er een aanzienlijk verschil kan optreden tussen de verschillende bedrijven die deze renovatie voor u kunnen uitvoeren. Met andere woorden, het vergelijken van de offertes voor het uitvoeren van de door u gewenste gevelrenovatie kan nooit kwaad, in tegendeel. Op deze manier kunt u een verrassend groot deel van het totale kostenplaatje besparen.

Related Posts

About The Author