Rolluik plaatsen voor je winkel of kantoor? Dit zijn de kosten

Wil jij je winkel of kantoor beter beschermen tegen inbrekers of vandalen? Dan is het plaatsen van een rolluik één van de verscheidene opties die je hebt. Je zal dan waarschijnlijk minder geld uitgeven dan wanneer je een ander type beveiligingssysteem plaatst. Rolluiken hebben daarnaast ook verschillende andere zeer gunstige voordelen.

De voordelen van een rolluik

Zoals boven al aangegeven kan een rolluik je kantoor of winkel dus beschermen tegen ongewenst bezoek. Maar nadat je een rolluik hebt geplaatst zal je je bewust worden van een groot aantal andere voordelen.

  • Geluidwerend: wanneer je rolluik dicht is zal je aanzienlijk minder last hebben van geluid van buitenaf. Andersom kan men jou buiten ook veel minder goed horen.
  • Zonwerend: rolluiken blokkeren de zon volledig, waardoor het klimaat binnen een stuk aangenamer wordt.
  • Isolerend: rolluiken hebben ook een goede isolatiewaarde, wat rondom de ramen en kozijnen natuurlijk geen overbodige luxe is. In de zomer zal het binnen koeler zijn, maar de warmte binnen wordt in de winter juist beter vastgehouden.
  • Privacy bevorderend: door het rolluik te sluiten kan niemand meer bij je naar binnen kijken. Heb je waardevolle spullen in een etalage staan of in zicht achter een raam, dan zijn deze verborgen als het rolluik dicht is.
  • Beschermend: rolluiken beschermen tegen ongewenste gasten, maar ook tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast beschermen ze producten die binnen staan van verkleuring door de zon.

De prijs

De prijs die je betaalt voor jouw rolluik hangt onder andere af van de afmetingen, van de producent, van het soort rolluik dat je kiest, van de bediening en van het materiaal. Wat wel een voordeel is, is dat je voor grotere bestellingen, zoals dat bij een winkel of kantoor vaak het geval is, makkelijker kortingen kunt onderhandelen en krijgen. De beste manier om voor jou te achterhalen wat je zal betalen voor een nieuw rolluik is dus door over te gaan op het aanvragen van offertes bij verschillende producenten en installateurs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen, inclusief btw.

Kostenpost Factoren van invloed op de prijs Prijsindicatie
Het rolluik zelf De afmetingen en het materiaal €100 (1m x 1m kunststof)
€600 (3m x 3m aluminium)
De bediening Handmatige of elektrische bediening €50 (handmatige bediening)
€250 (elektrische bediening)
Montagekosten De afmetingen, de wijze van plaatsing en de omvang van de klus €100 – €300 per luik

Voor een groot aluminium rolluik betaal je dus inclusief montage en elektrische bediening makkelijk €1000. Laat je meerdere luiken plaatsen, dan kun je over deze prijs waarschijnlijk onderhandelen met de leverancier. De voordelen verbonden met het plaatsen van een rolluik zijn deze relatief kleine investering echter meer dan waard.

Related Posts

About The Author