Hoe leg je zelf het beste een tuin aan?

Ben je net verhuisd of wil je gewoon een andere tuin aanleggen omdat je nu wel uitgekeken bent op de oude of gewoon liever geen gras meer wilt maaien iedere week? Dan kun je er zeker voor kiezen om een nieuwe tuin aan te leggen.

Doe eerst goede ideeën op

Voordat je de tuin gaat aanpassen of een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig eerst goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is maar zeker ook naar wat je wilt. Als je graag een tuin hebt waar je niet zoveel aan hoeft te onderhouden is het zeker zinvol om het grootste deel te verharden maar wat groen oogt natuurlijk ook mooi. Je kunt op internet kijken naar voorbeelden van tuinen die mensen gemaakt hebben maar steek ook eens je licht op bij diverse tuincentra of maak eens een wandeling in de buurt om te kijken wat andere mensen met hun tuin gedaan hebben. Hierdoor kom je zeker op leuke en goede ideeën die je ook in jouw tuin kunt toepassen. Lees ook: tuinaanleg.

Kindvriendelijke tuin

Houd rekening met wat je wilt hebben en wie er van de tuin gebruik gaan maken. Als je kinderen hebt is het fijn als zij in een kindvriendelijke tuin kunnen spelen. Dit betekent dat een grasveldje waarop ze kunnen spelen maar ook een eigen plek met speeltoestellen zeker aan te bevelen is. Dit kun je ook maken in een verharde tuin maar zorg er dan wel voor dat er iets onder de speeltoestellen ligt zodat ze niet zo hard vallen. Kinderen spelen graag met een bal maar de kans dat ze dan een plant raken is wel aanwezig. Zorg er in een kindvriendelijke tuin daarom altijd voor dat ze of de planten niet kunnen raken of dat er niets staat dat kapot kan. Goede struiken werken vaak beter. Heb je gekozen voor de aanleg van een vijver? Houd er dan wel rekening mee dat je deze dient af te zetten aan de kant als er kleine kinderen zijn. Je wilt natuurlijk niet dat ze erin vallen met alle gevolgen van dien.

Mooi terras

De meeste mensen houden er van om met mooi weer lekker buiten te zitten op hun eigen terras. Als je een deel van de tuin verhardt kun je daar een tuin- of loungeset neerzetten. Een loungeset is niet bestand tegen veel regen dus als je de mogelijkheid hebt is het fijn om een overkapping te maken waar je ook altijd kunt zitten als het minder goed weer is. Deze aanbouw kun je zelf zetten en als je ervoor zorgt dat deze aan de zijkanten ook afgesloten kan worden kun je vaak buiten zitten.

Voldoende opbergruimte

Als je geen beschikking hebt over een garage waar je of de auto of veel spullen in kunt zetten maar je bijvoorbeeld wel graag de fietsen of gereedschap binnen wilt bewaren kun je er ook voor kiezen een tuinhuisje of afdakje te maken waar je spullen droog en veilig opgeborgen staan.

Verschillende soorten begroeiing

Het is altijd verstandig eerst goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is. Houd rekening met de grootte van de tuin en kijk wat je er allemaal in wilt hebben. Als de tuin niet zo groot is en je toch een tuinhuisje wilt kijk dan goed of je nog voldoende ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een terras of speelruimte. Houd je veel van planten en bloemen en wil je graag dat er het hele jaar door iets bloeiends te vinden is in de tuin? Kies dan voor verschillende planten die om de beurt bloeien zodat je tuin er altijd mooi uitziet. In een tuincentrum of bij een kweker kun je zeer diverse bloemen, planten en struiken kopen en voor meer informatie terecht. Zie ook: hoveniers.

Raadpleeg een bedrijf als je er niet uitkomt

Als je er zelf niet uitkomt kun je ook altijd een bedrijf raadplegen dat de tuin naar jouw wens kan aanleggen. Zij zorgen ervoor dat alles gedaan wordt zodat jij straks optimaal van je tuin en alles wat erbij hoort kunt genieten. Een nieuwe tuin aan laten leggen kost wat, dus het is zeker raadzaam eerst een aantal offertes te laten maken. Dan kun jij altijd zien of het binnen het budget past maar ook of het aan jouw wensen voldoet.

Related Posts

About The Author