Thermostaat omlaag kilo’s er af

Doet u aan de lijn? Draai dan maar snel uw thermostaat omlaag want een onderzoek uit Groot-Brittannië linkt een hogere binnen temperatuur aan obesitas.

Uw woning niet te warm stoken heeft naast een lagere energie rekening ook invloed op uw figuur. Koudere temperaturen activeren namelijk een substantie genoemd “bruin vet” welke zich bevindt op uw boven rug en nek. Dit vet is in tegenstelling tot normaal vet in staat om calorieën te verbranden, hiervoor moet het vet wel eerst worden geactiveerd en koude temperaturen kunnen dit doen.

Het onderzoek uit Engeland laat zien dat sinds centrale verwarming gebruikelijk is geworden in de jaren 60 het aantal mensen met obesitas ook is gestegen. In 1978 lag de gemiddelde temperatuur in woonkamers in Engeland op 18.27 graden Celsius dit was in 2008 21.25 graden. Terwijl het verschil in slaapkamers nog groter is, in 1978 lag de gemiddelde temperatuur in slaapkamers namelijk op 15.25 graden Celsius terwijl dit in 2008 21.27 graden was.

Het grootste verschil is volgens de auteur Fiona Johnson dat mensen vroeger enkel door middel van een hout of gaskachel hun woonkamer en (eet)keuken konden verwarmen, door Centrale Verwarming is het nu mogelijk om de hele woning te verwarmen.

Door dat tegenwoordig alle ruimten warm zijn(zelfs uw auto) verliezen wij ons bruine vet, door koude douches te nemen, ijs water te drinken en rollen in de sneeuw kan het bruine vet ook terug komen.

Wij denken dat er meer oorzaken voor de stijging van het aantal mensen met obesitas zijn, maar u kunt het altijd proberen!

Related Posts

About The Author