10 hoogste gebouwen: 7 Petronas Torens

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 7: de Petronas Torens

Plaats: Kuala Lumpur, Maleisië
Bouwjaar:1998 (oplevering)
Hoogte: 452 meter

De vorige gebouwen in dit lijstje waren mogelijk niet bij iedereen bekend maar de Petronas Torens zijn het icoon van Maleisie en daardoor vrijwel bij iedereen bekend!

De torens zijn ontworpen door van oorsprong Argentijnse Architect Cesar Pelli, welke een nieuwe naam is in deze lijst. Het ontwerp is gebaseerd op de vijf pijlers van de Islam wat terug te zien is in de ronde vormen van de torens.

De grootste gebruiker van de Torens is zoals de naam al doet vermoeden de Nationale oliemaatschappij Petronas daarnaast hebben zich in het gebouw een groot aantal aan kleine bedrijfjes gevestigd.

De Petronas Torens worden ook wel de Petronas Twin Towers genoemd en zijn beiden 452 meter hoog en bestaan uit 88 verdiepingen.  U kunt zelf vanaf de 86e verdieping uitkijken of vanaf de loopbrug op de 42e verdieping. Een leuk weetje over de loopbrug is dat deze niet bevestigd aan de gebouwen aangezien de gebouwen onafhankelijk van elkaar bewegen en hierdoor zouden of wel de torens of de brug beschadigd worden.

Related Posts

About The Author