Bouw hoogste gebouw ter wereld krijgt bizarre wending

Enige tijd geleden schreven wij al dat de bouw van het hoogste gebouw ter wereld stil ligt. Wij waren benieuwd hoe het er nu mee staat, navraag bij een van onze connecties (welke expat is in China) leert dat de bouw nog steeds stil ligt en nu nogal een bizarre wending heeft gekregen.

De foto boven dit artikel is namelijk een foto van een replica op ware grootte die de ontwikkelaar(Broad Sustainable Buildings) heeft laten bouwen. Het gaat hier om de verdiepingen 165 tot 173. (Een foto van het beoogde eindresultaat vindt u hier.) Het gebouw zal uiteindelijk 220 verdiepingen gaan tellen.

De bouw van het gebouw werd al na 10 dagen stil gelegd met name omdat de regering vragen had bij de brandveiligheid. Volgens de directeur van BSB, welke vorige maand een interview heeft gegeven aan de Times, valt het stil leggen van de bouw vooral te wijten aan macho gedrag van de Chinese overheid. Deze heeft de bouw stilgelegd na diverse vragen op internetfora en andere websites met betrekking tot de brandveiligheid van het gebouw.

In de replica valt goed te zien hoe het gebouw is opgebouwd, het gaat om een volledige stalenconstructie waar op  prefab vloeren met gigantische overspanningen liggen. Door de grote overspanningen is het mogelijk om gigantische vides te construeren, deze vides zijn ook nagemaakt in de replica. Aangezien Sky City niet enkel kantoren of woningen gaat huisvesten kunnen deze vides(welke 3 verdiepingen hoog zijn) gebruikt worden voor meeting ruimtes, sportzalen en zelfs bioscopen!

BSB hoopt met de replica de Chinese overheid alsnog te kunnen overtuigen van de stevigheid van de constructie en brandveiligheid. Zodoende hopen ze de verloren dagen enigszins in te halen. Dit zal echter nooit meer volledig lukken aangezien er oorspronkelijk slechts 90 dagen waren uitgetrokken voor de bouw van het gebouw.

Bron: Diverse Chinese kranten via onze connectie

 

Related Posts

About The Author