Bouwvakkers WK Qatar niet betaald

Het zijn dit keer niet de bouwvakkers welke aan de stadions werken voor het WK in Qatar in 2022 welke slecht worden behandeld. De Engelse krant the Guardian meld namelijk dat een groep gastarbeiders welke werkt aan luxe kantoorpanden die tijdens het wereldkampioenschap in 2022 gebruikt zullen worden al dertien maanden lang niet betaald zijn.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft van de Qatarese overheid geeist dat een groep gastarbeiders onmiddellijk betaald wordt.

Jim Boyce, lid van het uitvoerend comité va de FIFA, liet weten zeer bezorgd te zijn over de huidige situatie. Helemaal omdat het organiserend comité van Qatar meerdere keren heeft gezegd dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn.

Naar verluid betaald de aannemer, Lee Trading het schandalig lage salaris van slechts zes dollar per dag al ruim een jaar niet uit. Daarbij verblijven de arbeiders nu in armoedige verblijven, waar een kakkerlakkenplaag heerst. Het hoogste orgaan van de FIFA heeft inmiddels laten weten teleurgesteld te zijn in de handelswijze van Lee Trading en gaat zich inzetten voor een snelle en eerlijke afhandeling van de betalingen.

Het is niet de eerste keer dat het WK in Qatar in opspraak raakt. Bij de toewijzing van het WK zouden officials van de FIFA zijn omgekocht, bij de bouw van de stadions zouden al meer dan duizend arbeiders naar beneden zijn gevallen en ook het hoge aantal doden onder arbeidsmigranten haalden de media.

Related Posts

About The Author