Brabant geeft subsidie starterswoningen

Niet enkel conceptwoningen bieden toekomst voor de bouwsector en met name jongeren die willen bouwen. In Brabant kunnen jongeren nu gebruik maken van subsidie wanneer ze samen hun krachten bundelen en starterswoningen bouwen. Vooral in Oost- en Midden-Brabant is de regeling populair.

De bijdrage vanuit de provincie is niet bijzonder groot, per bouwkavel geeft de provincie Noord-Brabant 4000 euro uit. Voor een starter is dit natuurlijk alsnog een mooi bedrag. In totaal is er vier miljoen euro in beschikbaar voor de collectieve starterswoningen waarvan inmiddels 1.6 miljoen euro is uitgegeven.

De provincie Noord-Brabant heeft meerdere maatregelen bedacht waardoor het de crisis in de bouw kan verzachten. Deze regeling heeft er inmiddels voor gezorgd dat er 360 extra starterswoningen zijn gebouwd, het is de bedoeling dat dit er uiteindelijk 1000 worden.

Het laatste collectieve starterswoningen project is de bouw van tien starterswoningen in Vorstenbosch. Dit project is ondertussen alweer het dertigste project wat subsidie heeft gekregen van de provincie Noord-Brabant.

Wat conceptwoningen nou precies zijn leest u overigens hier: //www.bouwalmanak.nl/conceptwoning-goedkoop-te-bouwen

Related Posts

About The Author