Startschot duurzaamste laboratorium

Het startschot voor de bouw van het duurzaamste laboratorium in Nederland is gisteren gegeven. Het nieuwe gebouw is ontworpen volgens de eisen van BREEAM-NL certificering ‘Excellent’ en de oplevering staat gepland voor 2015.

Het nieuwe gebouw van DIFFER, het FOM-instituut voor funderend energieonderzoek, komt te staan op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hier wordt volop gebouwd; twee nieuwe gebouwen, MetaForum en Ceres werden vorig jaar opgeleverd en momenteel vindt de nieuwbouw plaats voor de faculteiten van Technische Natuurkunde en Electrical Engineering.

Excellent
De komst van FOM-instituut DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) naar de campus wordt gezien als belangrijke mijlpaal. Het gloednieuwe pand wordt ontworpen volgens BREEAM-NL certificering met ‘Excellent’ eisen. Bij oplevering in 2015 zal dit gebouw de primeur hebben met deze score voor zowel het kantoor- als het laboratoriumgedeelte.

Duurzaamheidsambities
In het kader van deze duurzaamheidsambities wordt bij de warmtehuishouding bijvoorbeeld rekening gehouden met de stand van de zon. Daarnaast regelt het gebouw de afvoer van hemelwater naar de Dommelvallei.

Bron: duurzaamgebouwd.nl

Related Posts

About The Author