Nog meer zonnepanelen op Euroborg

zonnepanelen zonnepaneel euroborg
We schreven al eerder over de montage van zonnepanelen op het Euroborg stadion. In eerste instantie was er animo voor 531 zonnepanelen. Deze zijn reeds gemonteerd en nu zullen er nog 561 panelen extra worden gemonteerd.

Initiatiefnemers Essent, de stichting 1 miljoenwatt en FC Groningen verkochten afgelopen weekend de laatst beschikbare exemplaren. De bouw van het tweede gedeelte van de zonnecentrale start medio augustus.

De groene centrale op het dak van het voetbalstadion is geheel tot stand gekomen via een crowdfundingactie. Initiatiefnemer Sven Pluut, voorzitter van de stichting 1miljoenwatt: ‘Met bijna 400 deelnemers en meer dan 1.000 zonnepanelen is het project het grootste collectieve zonneproject in Nederland tot nu toe.’

De nieuwe panelen komen te liggen aan de noord-oost-zijde van het stadion, tegenover de huidige panelen. Inclusief de uitbreiding zal de zonnecentrale jaarlijks zo’n 240.000 kWh duurzame stroom opwekken. Dat is ongeveer evenveel als 70 huishoudens per jaar aan elektriciteit verbruiken.

De huidige centrale, bestaande uit 531 panelen, levert sinds februari dit jaar groene stroom. FC Groningen verbruikt deze en betaalt er de marktprijs voor aan de eigenaren van de panelen. Datzelfde gaat gelden voor de nieuwe zonnepanelen.

Related Posts

About The Author