10 hoogste gebouwen: 9 Willis Tower

Bij de hoogste gebouwen ter wereld denken wij al snel aan Dubai en China. Maar is dit juist? Staan alle hoge gebouwen in Dubai of China? Dat gaan wij de aankomende 10 maandagen uit vinden aangezien de Maandag ook in 2014 lijstjesdag wordt! We hopen dat u net zo van dit lijstje zult genieten als van de 10 langstdurende bouwprojecten. Het gaat hier enkel om gebouwen, er zijn ook nog tv en radio masten welke nog hoger zijn dan sommige gebouwen in deze lijst maar deze laten wij buiten beschouwing.

We zijn deze week aangekomen bij nummer 9: de Willis tower.

Plaats: Chicago, Verenigde Staten
Bouwjaar:1973 (oplevering)
Hoogte: 442 meter

De Willis Tower is ontworpen door architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill en is voltooid in 1973 en eigenlijk sinds haar voltooiing het meest kenmerkende gebouw van de skyline van Chicago geweest. Doordat het gebouw reeds in 1973 voltooid is is het het oudste gebouw in deze lijst, tevens is het hoogste gebouw van Amerika tot dat het nieuwe World Trace Center wordt opgeleverd.

Het gebouw kostte reeds in 1973 al 175 miljoen dollar om te bouwen, rekent u dat eens door met de inflatie over de jaren en u kunt zich voorstellen dat het een gigantisch bedrag was destijds en overigens nog steeds.

Vanaf het uitzichtdek is het voor iedereen mogelijk om 4 staten te zien namelijk: Illionois, Indiana, Wisconsin en Michigan.

Bij het grote publiek is het gebouw overigens bekender onder haar oude naam Sears tower. Toen in juli 2009 verzeker Willis in het gebouw trok is de naam van het gebouw veranderd in Willis tower.

Related Posts

About The Author