Bouw ijsbaan Almere gaat door!

Er komt sowieso een nieuw schaatsstadion in Almere. De bouw van de Icedome is niet afhankelijk van het besluit van de schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF, die in augustus de nieuwe nationale schaatshal voor de komende tien jaar kiezen.

Dat maakten de gemeente en het consortium Almere maandagavond bekend op een persconferentie.

Bouwbedrijf Bam staat garant voor de financiering van 185 miljoen euro, meldt de NOS. Het geld is afkomstig van beleggers en van overheidssteun is geen sprake. Het Icedome komt vlak naast de topsporthal langs de A6 te staan.

IJsmeester Bertus Butter is verantwoordelijk voor het ontwerp van het ijsstadion, waarvan de bouw naar verwachting volgend najaar begint. In 2016 moet het complex klaar zijn. Butter heeft ook Thialf ontworpen en is momenteel betrokken bij de bouw van de ijshal in Sotsji, waar volgend jaar de Olympische Spelen worden gehouden.

Het project in Almere kreeg de voorkeur in een uitgelekt rapport van de KNSB en het NOC*NSF. Daarover ontstond bij de andere betrokken partijen de nodige ophef, waarna het besluit vorige week werd uitgesteld tot augustus. Het Icedome moet het opnemen tegen een nieuw Thialf in Heerenveen en het Transportium in Zoetermeer.

Het consortium Almere liet al weten dat er in zijn ogen ten onrechte wordt afgeweken van de eerder vastgestelde procedure en de daarbij horende voorwaarden. Desondanks verwacht het consortium de gunning nog steeds te krijgen

bron: www.nu.nl

Related Posts

About The Author