Bouw hoogste gebouw ter wereld ligt stil

In China ligt de bouw van het gebouw dat de hoogste ter wereld moet worden al ruim een week stil. Op dit moment heeft de projectontwikkelaar niet de juiste vergunningen, dit melden diverse Chinese kranten en websites. De overhead en de provincie Hunan doen momenteel onderzoek naar de brandveiligheid van het gebouw.

Op dit moment liggen de werkzaamheden complete stil op de zandvlakte waar de wolkenkrabber ‘Sky City’ moet verrijzen. Zoals de naam al aangeeft, moet er een complete stad in het gebouw worden geaccommodeerd. Er is plaats voor bijna 4500 gezinnen, scholen, hotels, een ziekenhuis, kantoren en andere voorzieningen.

Het is de bedoeling dat het gebouw 220 verdiepingen zal tellen en tien meter hoger wordt dan de Burj Khalifa in Dubai welke momenteel met zijn 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is.

Brandveiligheid
Er is met name kritiek op de brandveiligheid. Het zou voor hulpdiensten onmogelijk zijn om een brand op grote hoogte te bestrijden en mensen te evacueren. De brandweer beschikt niet over het juiste materieel.
Verder zou er bij het ontwerpen van de wolkenkrabber geen rekening zijn gehouden met de wind. Deskundigen denken dat het gebouw snel kan gaan trillen. Maar Broad Sustainable Building zegt dat de toren een aardbeving van 9 op de schaal van Richter kan weerstaan.

Direct al vragen
Meteen na de presentatie van het ontwerp vroegen bouwdeskundigen zich al af of de ambitieuze plannen wel haalbaar zouden zijn, vanwege de strikte eisen die in China gelden.
Zo was projectontwikkelaar Broad Sustainable Building aanvankelijk van plan om de toren in slechts zeven maanden tijd te realiseren, terwijl de bouw van eerdere wolkenkrabbers vaak vijf tot tien jaar in beslag nam.
Broad Sustainable Building wil voorgefabriceerde verdiepingen op elkaar plaatsen. Op die manier maakte het al eens in twee weken tijd een hotel van vijftien verdiepingen. Het bedrijf maakte niet eerder een gebouw dat hoger is dan 30 verdiepingen.

Related Posts

About The Author