Bouwsector Gelderland heeft het zwaar

De bouw in diepe ellende, zo kopte omroep Gelderland vanochtend op haar website. Ondanks dat in de randstad de bouw aantrekt lijkt hier nog geen sprake van te zijn in Gelderland. Dit wijt omroep Gelderland voornamelijk aan de behoefte aan woningen in Gelderland welke door krimp steeds kleiner is. Afgelopen maand gingen maar liefst 9 grote bouwbedrijven failliet in Gelderland.

Naast deze grote bouwbedrijven kunnen ook een groot aantal ZZP’ers het niet meer bolwerken. Het aantal faillissementen van ‘natuurlijke personen, gerelateerd aan de bouw’ is aanzienlijk aldus Leo te Bogt van Bouwend Nederland. Op dit moment lukt het alleen bedrijven welke met creatieve ideen komen en innoveren om de crisis door te komen. Te Bogt ziet vooral kansen voor bedrijven welke duurzaam bouwen en inventief zijn. Ook verwacht hij dat bedrijven verder moeten reizen voor werk. “De concurrentie met bedrijven in de Randstad kunnen wij prima doorstaan. Dus ook daar liggen kansen.”

Veel ontslagen werknemers van bouwbedrijven keren terug als ZZP’er, zelfstandige zonder personeel. Vaak voor een lager loon en onder een andere, slechtere cao, legt Bob Hey van FNV Bouw uit. Hij noemt dat een kwalijke zaak. Net als Te Bogt verwacht Hey dat de bouw voorlopig niet uit de ellende komt. De vakbond probeert bouwvakkers in grensstreken te koppelen aan Duitse bouwbedrijven, omdat daar een schreeuwend tekort is aan vakmensen.

Wat volgens ons de hoofdredenen zijn voor een faillisement in de bouw en hoe u dat kunt voorkomen leest u overigens hier:
//www.bouwalmanak.nl/faillissement-bouwbedrijf-wat-zijn-de-oorzaken…

Related Posts

About The Author