Hoogrendementsglas, een meerwaarde voor iedere woning

Hoogrendementsglas, een meerwaarde voor iedere woning

Door de jaren heen zijn mensen steeds milieubewuster geworden, in het bijzonder omdat ze er een behoorlijke euro mee kunnen besparen. Toch hebben heel veel woningen ook vandaag de dag nog steeds te kampen met een aanzienlijk warmteverlies en dat vaak zonder dat de eigenaars zich hier echt bewust van zijn. Dit heeft in het merendeel van de gevallen alles te maken met de aanwezige beglazing. U mag immers nog zo’n goede isolatie voorzien, wanneer de aanwezige beglazing het laat afweten zullen de door u uitgevoerde investeringen nooit hun volle potentieel weten te behalen. Wij vertellen u in dit artikel graag hoe u dit vervelende probleem op relatief eenvoudige wijze kunt oplossen. 

Waarom kiezen voor hoogrendementsglas?

Toen bleek dat enkel glas over een zeer povere isolerende factor beschikte werd er door enorm veel huiseigenaars voor gekozen om deze te vervangen door dubbel glas. Dit leverde een aanzienlijke besparing op, op de energiefactuur, maar vandaag de dag zijn er nog betere mogelijkheden op de markt terug te vinden. Door te kiezen voor hoogrendementsglas zorgt u er namelijk voor dat het warmteverlies nog verder kan worden ingeperkt en dat terwijl u ten opzichte van dubbel glas slechts rekening dient te houden met een kleine meerprijs van ongeveer 30 euro per vierkante meter. Zie ook: dubbel glas prijzen.

Hoogrendementsglas plaatsen

Dat het plaatsen van hoogrendementsglas een directe meerwaarde kan betekenen voor uw huis mag inmiddels duidelijk zijn, maar kan deze zomaar overal worden toegepast? In principe wel, alleen kan het noodzakelijk zijn om bepaalde aanpassingen uit te voeren aan het kozijn. Wanneer er bijvoorbeeld jarenlang gewoon gebruik werd gemaakt van enkel glas is de beschikbare ruimte vaak ontoereikend. Hoogrendementsglas is veel dikker dan enkel glas waardoor er mogelijks dus enkele kleine aanpassingen uitgevoerd zullen moeten worden. U dient op dit vlak wel rekening te houden met een kleine, extra kostprijs, maar deze is net als de investering in hoogrendementsglas zelf in geen tijd terugverdiend. Zie ook: kosten glas.

 

Related Posts

About The Author