10 duurste bouwkavels

Vorige week postten wij al de 10 grootste bouwkavels, deze blogpost was een grote hit op onze eigen website en op twitter. Vandaar dat wij u deze week gaan vermaken met de 10 duurste kavels van Nederland dit natuurlijk omdat top 10 lijstjes altijd leuk zijn!

Deze bouwkavels staan allemaal op het moment van schrijven te koop en zijn slechts geschikt voor de bouw van 1 woning.  Er staan nog meer dure kavels te koop maar deze zijn geschikt gemaakt voor meerdere appartementen of villa’s.

Alvast een tipje van de sluier: In Wassenaar zijn veel dure kavels te vinden.

10:Bosch en Duin (Utrecht)
We trappen deze lijst af met een kavel van bijna 4.000 vierkante meter in Utrecht te weten in Bosch en Duin. Voor deze kavel met een vraagprijs van €1.895.000k.k. is reeds door architectenbureau Bert Verwey en Partners een plan getekend maar u bent natuurlijk ook vrij om zelf een woning te (laten) ontwerpen.

9:Wassenaar (Zuid-Holland)
In Wassenaar liggen de meeste woningen beschut, deze kavel van 2.604 vierkante meter heeft echter aan de achterzijde vrij uitzicht.  Op deze kavel kunt u een villa bouwen met een footprint van 250m2. De vraagprijs voor deze kavel in Wassenaar is €1.975.000 k.k.

8:Bergen (Noord-Holland)
De enige kavel in deze lijst die niet in het Gooi, Wassenaar of Bloemendaal ligt. In Bergen vindt u deze kavel van 5.385 vierkante meter op fietsafstand van de zee. Op deze kavel kunt u een grote vrijstaande villa bouwen maar dan zult u wel eerst moeten onderhandelen over de forse vraagprijs van €1.995.000 k.k.

7:Wassenaar (Zuid-Holland)
In Wassenaar kunt u tevens midden in natuurgebied “Lentevreugd” een grote vrijstaande villa bouwen op een perceel grond van 1.700 vierkante meter. De vraagprijs voor deze kavel is €2.200.000k.k.

6:Blaricum (Noord-Holland)
In Blaricum vindt u midden in het Gooisch Natuurreservaat deze bouwkavel van 3.143 vierkante meter. Momenteel bevinden zich op de kavel twee woningen, daarom zouden we de kavel eigenlijk uit moeten sluiten van deze lijst maar de vergunning die er ligt geeft toestemming voor een gigantische vrijstaande villa, de vraagprijs voor de kavel is: €2.395.000 k.k.

5:Wassenaar (Zuid-Holland)
Op 8.195 vierkante meter kunt u wederom in Wassenaar aan de Pieter Postlaan een woning bouwen met een footprint van 300m2. De woning mag dan 12 meter hoog worden, voordat u kunt bouwen dient u echter eerst wel te onderhandelen over de vraagprijs van €2.495.000 k.k.

4:Bloemendaal (Noord-Holland)
Op een van de hoogste plekken in de duinen van Bloemendaal is deze bouwkavel van  4.000 vierkante meter gelegen.  Momenteel staat er nog een kleine bungalow op de kavel maar u mag er een nieuwe villa op bouwen. Dan zult u echter wel eerst €2.950.000k.k. moeten neerleggen voor de kavel en de bungalow moeten slopen.

3:Bosch en Duin (Utrecht)
Op 62.836 vierkante meter grond een landhuis bouwen in de bossen? Dit kan in Bosch en Duin voor maar liefst €3.650.000 v.o.n.  Hoe groot dit landhuis mag worden valt echter niet af te lezen uit de verkooptekst.

2:Wassenaar (Zuid-Holland)
Bijna aangekomen bij nummer 1 belanden we nog 1 maal in Wassenaar. Waar u voor  €4.950.000k.k. een bouwkavel van 17.333 vierkante meter koopt. Deze kavel is gelegen in de bossen tegen de duinen aan. Er zijn reeds 3 voorbeeldontwerpen gemaakt, deze vindt u door op de bovenstaande link te klikken.

1:Oisterwijk (Noord-Brabant)
De nummer 1 in deze lijst stond vorige week ook al in de lijst met grootste bouwkavels. Deze kavel is toch wel de kavel onder de kavels in Nederland! Voor maar liefst €8.000.000k.k. koop u een bouwkavel van maar liefst 114.000 vierkante meter met een ontwerp in Oisterwijk. Het gereed liggende ontwerp betreft een villa met een inhoud van maar liefst 5000 kubieke meter.

De 10 grootste bouwkavels vindt u overigens hier!

 

Related Posts

About The Author