Bouw heeft alfabenadering nodig

De bouwsector heeft het zwaar, dat is iets wat duidelijk is. Echter hoe kan de sector nu in beter vaarwater terecht komen? In Deventer denken ze dat samenwerking en klantgerichtheid de speerpunten dienen te zijn een zogenaamde alfabenadering dus.

Het slechte weer in de bouwsector is het onderwerp van het gesprek tussen tien ondernemers uit de bouw en aanverwante sectoren wat plaats vindt bij de Linthorst in Twello.

Aan tafel zitten Luuk van Kreij (JPR Advocaten), Age de Vries(ter Steege Bouw) Cor Spronk (SB&A BV) Peter Meerman( Bouwend Nederland, afdeling Deventer) Pim Vermeul ( Rebo van der Worp), Theo van Raij( Gemeente Deventer) Han van Norel (van Norel Bouwgroep) Caspar Jansen(Haldu Groep) Lidy van Oord( Century 21 Van Oord Vastgoed) Maarten van Gessel(Ons Huis Apeldoorn) en Friso Woudstra( Friso Woudstra Architecten) je zou dus kunnen zeggen dat vrijwel de gehele Deventer bouwsector vertegenwoordigd is.

Uitkomst van het gesprek is dat er voornamelijk uitdagingen liggen in de thema’s duurzaamheid, het nieuwe werken en de digitalisering van de samenleving. “Duurzaamheid verdient zich zowel technisch als esthetisch terug. Te vaak zie je verpaupering bij bijvoorbeeld kwalitatief mindere binnenstedelijke invulling van slechts enkele decennia oud” aldus Friso Woudstra “Wanneer in duurzaamheid wordt geïnvesteerd kan dit voorkomen worden”

“Persoonlijk heb ik wat kanttekening bij het nieuwe werken maar zeker digitalisering is in onze sector een enorme vooruitgang” aldus Age de Vries.

De gesprekken kunnen als succesvol worden beschouwd en een vervolg zal dan ook zeker plaats gaan vinden om ook vooral te investeren in de zo gedroomde samenwerking.

Bron: het ondernemersbelang

Related Posts

About The Author