Grootste bouwbedrijven ter wereld: 4 Bechtel Groep

Het grootste bouwbedrijf van Nederland is de Koninklijke BAM groep, dit is bekend. Maar wat is nou het grootste bouwbedrijf ter wereld? Aangezien de maandag ook in 2014 lijstjesdag is gaan wij dit de komende 10 maandagen voor u uitzoeken.

Zoals reeds eerder gemeld is de Koninklijke BAM groep met haar omzet van €7.46 Miljard het grootste bouwbedrijf van Nederland. Maar hoe verhoud de BAM zich tot andere grote bouwbedrijven in de wereld?

Wij gaan de komende 10 weken opzoek naar de grootste bouwbedrijven ter wereld. Wij doen dit aan de hand van de omzetcijfers over 2012 aangezien nog niet alle bouwbedrijven hun omzetcijfers over 2013 bekend hebben gemaakt.

Nummer 4:               Bechtel Groep
Hoofdkantoor:         San Francisco, Californië, Verenigde Staten
Oprichting:               1898
Omzet 2012:             27.48 Miljard Euro *

Voor nummer 4 in deze lijst met 10 grootste bouwbedrijven reizen we af naar de andere kant van de grote oceaan waar we in Californië, om precies te zijn in San Francisco, het Amerikaanse bouwbedrijf Bechtel Corporation vinden.

De Bechtel groep is het grootste bouwbedrijf van de Verenigde Staten  en is werkzaam over de gehele wereld waar het in totaal werk bied aan meer dan 50.000 werknemers. Deze werknemers zorgden gezamenlijk voor een omzet van 27.48 miljard euro in 2012.

De Bechtel groep is een van de oudste familiebedrijven van de Verenigde Staten en ogpezet door Warren Bechtel in 1898. De bestuursvoorzitter is op dit moment iemand uit de vierde generatie sinds de oprichting te weten Riley Bechtel.

Niet alleen staat de Bechtel groep in onze lijst met grootste bouwbedrijven op nummer 4 ook stond de Bechtel groep in  2013 op nummer 4 van de Forbes lijst van grootste Amerikaanse private bedrijven.

Warren Bechtel focuste zich met zijn bedrijf in eerste instantie met name op de aanleg van spoorlijnen.  Gedurende de jaren verschoof de focus echter van het aanleggen van sporen naar de huidige 5 bedrijfstakken: Infrastructuur, Energie, Olie en gas, Mijnbouw en overheidswerken.

Overigens is de Bechtel groep een van de weinige bedrijven uit onze lijst met grootste bouwbedrijven welke nauwelijks actief is in Nederland of in Nederland actief is geweest.

Een van de meeste bekende bouwprojecten waar de Bechtel groep aan heeft gewerkt is de kanaaltunnel, waar u bovenaan dit artikel een foto van aantreft, van Dover naar Calais. De bouw aan de 50 kilometer lange tunnel begon al in 1988 en de tunnel was pas 8 jaar later in 1994 gereed.

*Deze informatie is vergaard uit het jaarverslag van het betreffende bedrijf, hierdoor kan deze verschillen van de informatie welke elders op het internet te vinden is. 

 

Related Posts

About The Author