Grote groei aantal banen in bouw Amerika

Gisteren publiceerde het Amerikaanse ADP haar Economische rapport met betrekking tot de werkgelegenheid in Amerika in December. Wat daarbij vooral opviel was de groei in het aantal banen in de bouw. Sinds begin 2006 werd er niet zo’n grote groei in banen in de bouwsector waargenomen.

Om specifiek te zijn: Het ADP rapporteerde een groei van maar liefst 48.000 banen afgelopen Maand, dit is het meeste sinds Februari 2006. Overigens was November ook niet slecht, toen groeide de bouwsector met 21.000 banen, maar December bleek dus zelfs nog een verdubbeling van November.

Sommige Economen konden het nauwelijks geloven: “De groei van de bouwsector met 48.000 banen lijkt ons erg hoog, vooral omdat het weer in November en December erg slecht was en dit normaal gesproken niet goed is voor de bouwsector” aldus analisten bij Stone &McCarthy Research.

Volgens Mark Zandi welke econoom is bij ADP, was het weer gelukkig niet slecht genoeg om invloed te hebben op het aantal banen in de bouwsector.

Volgens Zandi kan er dit jaar wederom een grote groei worden verwacht in het aantal banen in de bouwsector vooral wanneer de woningmarkt nog verder aantrekt.

*ntb: De datum aanduiding in de grafiek boven dit artikel is Amerikaans dus 12/1/2013 is December 2013.

 

Related Posts

About The Author