Jongeren FNV Bouw in gesprek met politici

Op de derde dinsdag in september presenteert het kabinet de plannen voor het komend jaar. In de bouw en voor jongeren staat er veel op het spel. Voor de jongeren van FNV Bouw reden om zelf het gesprek aan te gaan met politici in Den Haag.

FNV Bouw wil de jongeren van nu graag betrekken bij het maatschappelijk debat. De crisis in de bouw is evident en laat over de hele sector zijn sporen na. Voor jongeren betekent dit dat opleidingsplaatsen onder druk staan en zij moelijker aan werk kunnen komen. Is er wel werk, dan is dat steeds vaker onzeker door flex- en uitzendconstructies.

Voor jongeren brengt dit extra zorgen met zich mee. Het kopen van een huis wordt steeds moeilijker, de jeugdwerkloosheid is zeer hoog en de pensioenen dreigen versoberd te worden.

Over deze onderwerpen willen de jongeren van FNV Bouw in gesprek gaan met politici tijdens prinsjesdag. De jongeren kunnen in een kleine setting praten over hun werk en toekomst. Op het (voorlopige) programma staat een rondleiding door de Tweede Kamer en een gesprek met John Kerstens (PvdA), oud-voorzitter van FNV Bouw.

Related Posts

About The Author