Kraan vervangen

Benodigdheden:
Nieuwe kraan
Bahco of steeksleutel
Ijzerzaag
Koppelstuk (2maal)
van koperen buizen naar flexibele aansluiting.

Emmer

Hoe gaat u te werk?Indien u uw kraan wilt vervangen is dit de juiste doe-het-zelf daarvoor. Of het nu gaat om een keukenkraan, wastafelkraan of badkamerkraan deze doe-het-zelf zal u verder helpen!

Stap 1: Hoofdkraan afsluiten Sluit uw hoofdkraan af, deze bevindt zich meestal in de kelder of bij de watermeter, u controleert of deze correct is afgesloten door alle kranen in huis open te draaien, hier hoort nu geen water meer uit te stromen.

Stap 2: Emmer plaatsen Indien u werkt aan een keukenkraan is het verstandig om aan de onderzijde van uw keukenkraan een emmer te plaatsen er komt meestal nog water uit de oude leidingen.

Stap 3: Koppelingen losdraaien Draai met de bahco de bestaande koppelingen aan de onderzijde los.

Stap 4: Knellingen vervangen Op de koperen koud en warmwater leidingen zitten nu nog de oude knelringen, ook al zullen veel mensen u zeggen dat deze zijn te hergebruiken raden wij u aan om ze te vervangen. Dit kan goed met een ijzerzaag. Gebruik als houvast de oude knelling en zaag zowel de warm als koud water leiding haaks af. Vervolgens kunt u de nieuwe knelling monteren op de koperen leidingen en deze aandraaien met een bahco of steeksleutel.

Stap 5: Nieuwe kraan monteren Steek de aansluitingslang van de nieuwe kraan door het aanrechtblad. Zet de kraan vast op het werkblad en schuif vervolgens de pakking en de montage set aan de onderzijde tegen het werkblad. Draai vervolgens de moer aan de onderzijde aan.

Stap 6: Slangen aansluiten Monteer de flexibele slangen van de nieuwe kraan aan de koperen warm en koudwaterleidingen met een steeksleutel of bahco.

Stap 7: Water aansluiten Sluit het water weer aan, om te kijken of dit goed is gegaan kunt u het beste alle kranen in uw huis aanzetten.

Stap 8: Kraan controleren Sluit het water weer aan, om te kijken of dit goed is gegaan kunt u het beste alle kranen in uw huis aanzetten.

Related Posts

About The Author