Stijging vacatures bouw

Voor het eerst in twee jaar is er een stijging van het aantal vacatures in de bouw. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. De bouw wordt gezien als een belangrijke aanjager van de rest van de economie.
In het tweede kwartaal van dit jaar stonden er ruim veertienduizend vacatures in de sector online. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar nam het aantal vacatures in de bouw nog met twintig procent af.

Het tijdelijke lage btw-tarief in de bouw en uitgestelde onderhoudsinvesteringen aan bedrijfspanden die nu alsnog plaatsvinden, dragen bij aan die stijging in de vraag naar bouwpersoneel, zegt een arbeidsmarktonderzoeker in de krant. Hij spreekt voorzichtig van ‘een keerpunt’.

Verder is de kans om een baan te vinden dit jaar toegenomen volgens de krant. Dat komt niet doordat het aantal vacatures is gestegen, maar doordat het aantal werkzoekenden harder is afgenomen. Dat komt doordat mensen worden afgeschrikt door de slechte economische omstandigheden en berichten dat banen moeilijk zijn te vinden. Daardoor geven ze hun zoektocht op, aldus de krant.

Bron: NRC

Related Posts

About The Author