Zelf een bouwbedrijf beginnen

Uw eigen bouwbedrijf beginnen? Als timmerman of metselaar heeft u er vast en zeker wel eens over nagedacht, maar waar moet u nou eigenlijk rekening mee houden naast uw KVK inschrijving en belastingaangifte?

Natuurlijk helpt de KVK u op weg en zijn er legio websites te vinden welke u vertellen hoe u een bedrijf moet beginnen, maar naast de standaard zaken als belastingaangifte doen zijn er andere zaken welke specifiek belangrijk zijn voor het beginnen van een bouwbedrijf.

Kosten van papierwerk en regelgeving
Natuurlijk is uw bouwbedrijf met name bezig met hard werken en vakmanschap. Maar zoals u waarschijnlijk van uw huidige of vorige baas wel mee heeft gekregen is er veel regelgeving in de bouwsector.         Vroeger had u een aannemings diploma nodig om te kunnen beginnen als aannemer maar dit is niet meer nodig.

Bouwgarant echter vraag wel een diploma van u wanneer u zich bij hen wilt aansluiten, dit kan bijvoorbeeld het KOB diploma zijn.

Wanneer u zichzelf ook als onderaannemer in dienst wil stellen van grotere aannemers heeft u ook nog een VCA certificaat nodig, VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Zowel het KOB diploma en het VCA certificaat brengen natuurlijk kosten met zich mee

Kosten van gereedschap
Vroeger toen u op zaterdag eens een klusje bij een familielid uitvoerde maakte u vaak gebruik van de bus van uw baas en zijn gereedschap. Misschien stond uw baas dit niet toe en bent u reeds voorzien van een eigen bus en eigen gereedschap. Wanneer u hier nog niet in voorzien bent is het verstandig om voordat u begint als aannemer eens uit te zoeken wat uw initiële investeringskosten zullen zijn en welk gereedschap u allemaal nodig denkt te hebben.

Goede partners
De term dedicated partnership heeft u vast wel eens voorbij horen komen. Wanneer u wordt gevraagd om een serre aan te bouwen vraagt uw opdrachtgever vast en zeker wie er een mooie parketvloer in kan leggen, wie kan zorgen voor de inbouwspotjes en wie de wanden stucadoort.

Wanneer u vervolgens zegt dat ze dit zelf maar moeten oplossen maakt u natuurlijk geen bekwame indruk. Denk van te voren goed na over uw partners, en ga eens bij ze op de koffie zodat zij u ook aanbevelen wanneer aan hen hetzelfde wordt gevraagd.

Wij wensen u veel succes met uw bouwbedrijf en geven als laatste maar vanzelfsprekende tip mee dat u natuurlijk altijd eerlijk en netjes te werk dient te gaan!

Related Posts

About The Author