Bouw Cultuurpaleis Den Haag gaat mogelijk door

Ondanks dat de cultuur sector behoorlijk in het slop zit denkt de gemeente Den Haag nog steeds dat het zogenaamde “cultuurpaleis” haalbaar is.

Het nieuwe cultuurpaleis moet plaats bieden aan Het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en ook nog het Koninklijk Conservatorium. Dit project zal in totaal zeker 181 miljoen gaan kosten Volgens de gemeente zijn de huidige Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater gedateerd.

Afgelopen november stemde een meerderheid van de Haagse gemeenteraad al in met de bouw van het complex. Marjolein de Jong(wethouder) gaf al aan dat de “cultuurtempel” cultuur voor iedereen zou moeten brengen daar naast wordt het ook nog eens het groenste theater van Nederland.

In de gemeente Den Haag is lang niet iedereen voor de bouw van het cultuurpaleis. Een petitie van de werkgroep Dooievaar is in korte tijd al door bijna 10000 mensen getekend. De actievoerders vinden de 181 miljoen voor het gebouw pure geldverspilling in een tijd dat niemand een subsidie kan krijgen en cultuurgezelschappen verdwijnen.
Volgens de Dooievaar slaat nieuwbouw nergens op, “Hergebruik is hot, sloop slaat nergens op”

Related Posts

About The Author