De 10 langstdurende bouwprojecten: 1!

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het dan eindelijk de beurt aan nummer 1: de Chinese muur

Start bouw: Circa 400 voor Christus
Afronding: Circa 1600 na Christus
Duur: 2000 jaar

Na 9 weken is het dan eindelijk zo ver: De nummer 1 op onze lijst van langstdurende bouwprojecten! Nummer 1 is misschien ook nog wel 1 van de bekendste bouwprojecten ter wereld, het gaat namelijk om de Chinese muur! De aanbouw van de Chinese muur is reeds gestart 400 jaar voor Christus en de muur was pas gereed 1600 jaar na Christus. Eigenlijk was de Chinese muur van origine niet 1 muur maar betrof het meerdere muren die door verschillende koninkrijken uiteindelijk aan elkaar vast zijn gemaakt. De totale lengte van de muur is meer dan 6000 kilometer.

Het doel van de muur was om het Chinese rijk te beschermen tegen aanvallen vanuit het Noorden.

Nog enkele weetjes:

– Naar schatting zijn door de erbarmelijke werk omstandigheden tussen de twee en 3 miljoen bouwvakkers overleden gedurende de aanbouw van de muur.
– De muur werd bezet door meer dan een miljoen soldaten ter bescherming.
– Naast het militaire doel van de muur was en is de muur ook een statussymbool voor China.
– De muur is tegenwoordig op sommige plekken in zo’n slechte staat dat er niet over gelopen kan worden.
– In eerste instantie was de muur gemaakt van Leem en andere zwakke materialen maar gedurende de bouw zijn deze materialen vervangen door steen.

 

Related Posts

About The Author