De 10 langstdurende bouwprojecten: 3

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 3: de historische stad Petra in Jordanië

Start bouw: Circa 600 voor Christus
Afronding: Circa 250 na Christus
Duur: 850 jaar

Niet iedereen zal bekend zijn met de historische stad Petra in het huidige Jordanië. De historische stad ligt midden in de woestijn en is uitgehouwen direct uit de rotsen. De stad is gelegen in een kloof van maar liefst 200 meter hoog welke 1200 meter lang is. Tegenwoordig woont er niemand meer en is het vooral de grootste trekpleister van Jordanië, maar rond 300 na christus woonden er maar liefst 20.000 mensen. Dit kwam voornamelijk doordat de stad gelegen was aan belangrijke handelsroutes in het midden oosten. Het blijft bijzonder dat de destijdse inwoners (de Nabateeërs)  dit  kunstwerk met enkel houwelen hebben gehouwen uit de rotsen.

Related Posts

About The Author