De 10 langstdurende bouwprojecten: 8

Bij grote bouwprojecten denken we tegenwoordig aan gigantische wolkenkrabbers en architectonische meesterwerken. Echter zijn we heden ten dage in het bezit van gigantische kranen en geavanceerde technologie. Deze lijst van 10 langstdurende afgeronde bouwprojecten gaat terug naar de tijd toen alles nog met de hand gebouwd werd. Vanaf nu zal elke maandag 1 van deze projecten worden besproken.

Deze gebouwen zijn uitgewerkt tot in detail, gigantisch van omvang en daarom extra interessant om nog eens onder de aandacht te brengen!

Deze week is het de beurt aan nummer 8: De Piramides van Gizeh

Start bouw: Circa 2580 voor Christus
Afronding: Circa 2560 voor Christus
Duur: 20 jaar

De Piramides van Gizeh behoren tot de lijst van beroemdste gebouwen in de wereld. De grootste piramide van deze piramides is gebouwd voor Farao Khufo rond 2570 voor Christus. Wat vooral bijzonder is is dat deze piramide het hoogste gebouw was tot aan de bouw van de Eifeltoren. De Eiffel toren werd pas gebouwd in 1889 na Christus! Daarnaast is deze grootste piramide de meest invloedrijke piramide ter wereld geweest. Vrijwel alle  andere piramides zijn hier op gebaseerd. Het gebouw heeft door de vele zandstormen iets van zijn precieze afwerking verloren maar vlak na de bouw sloten de stenen tot op de millimeter nauwkeurig aan. Het is na al die jaren nog steeds niet precies duidelijk hoe de Egyptenaren de blokken steen(Gemiddeld 2.5 ton per stuk) naar boven hebben kunnen brengen.

Related Posts

About The Author