Zorgen bouwvakkers om veiligheid

De bouwsector is een sector waarin risico’s op ongelukken groot zijn, dat is al eens eerder naar voren gekomen, Zie: Veel bedrijfsongevallen bouwsector, dit is dan ook een van de grootste angsten onder bouwvakkers.

Bezorgheid over veiligheid
De hoofdoorzaak voor de dood van bouwvakkers is volgens het OSHA (Occupational Safety and Health Administration) het vallen van ladders, daken en kranen of het bedolven worden onder grote stukken bouwmateriaal.

Weinig bouwvakkers zullen het eerlijk toegeven maar veel bouwvakkers maken zich wel degelijk zorgen over hun eigen veiligheid. Deze zorgen kunnen grotendeels weg worden genomen wanneer er altijd wordt gewerkt volgens de veiligheidsvoorschriften, maar hoe vaak komt het niet voor dat u iets bent vergeten op het dak en even snel zonder tuigje het ophaalt?

Niet alleen de veiligheid op en rond het gebouw is iets wat voor angst zorgt onder bouwvakkers maar de bouwplaats zelf is ook niet altijd even veilig. Grote vrachtwagens en diepladers welke op de bouwplaats rijden zien volgens bouwvakkers de bouwvakkers vaak over het hoofd. Het verkeer op de bouwplaats is aldus hen niet altijd even goed geregeld.

Welke veiligheidsmaatregelen dienen te worden getroffen is altijd lastig te zeggen aangezien dit afhangt van de grote van het project en de tijdsduur van het project.

Related Posts

About The Author